Get on board!

Yes! Je bent aangenomen. Het aftellen kan beginnen. 
Welkom bij AFAS!
Je bent nu in dienst bij AFAS en in je eerste maand zal er veel op je af komen.
Veel nieuwe mensen, nieuwe systemen, en nieuwe termen. 
We willen je een fijne start geven en zullen je nu alvast in het kort wat handige informatie geven. 
Eerste werkdag • Aanwezigheid

Je bent om 8:30 uur aanwezig bij AFAS. Bij binnenkomst zal één van je nieuwe collega's je ontvangen en helpen om te starten. 

 • Parkeren

Auto
Als je op je eerste werkdag bij AFAS komt werken met de auto, kan je parkeren in
de kelder of op de omliggende parkeerplekken om het pand heen. Let wel op dat je
de parkeerplaatsen gebruikt die aangeduid zijn met het AFAS logo. 

Na je eerste werkdag is het niet de bedoeling dat je nog op de omliggende parkeerplaatsen
parkeert. Deze willen we uitsluitend gebruiken voor klanten.
Op je eerste werkdag zal je een sleutel krijgen waarmee je het gebouw kan betreden. Als je deze nog niet
hebt zal één van je collega's je binnenlaten nadat je hebt aangebeld. 


Fiets
Wanneer je met de fiets komt werken kan je de fiets stallen in de fietsenstalling die je vind in de
ondergrondse parkeergarage. Je fietst de helling af en neemt de eerste links, de fietsenstalling
bevindt zich dan aan de linker kant. Buddy

 • Buddy

Je hebt in de eerste twee maanden een buddy als eerste aanspreekpunt. Je buddy is een AFAS-collega en hij of zij zal je op je eerste werkdag begeleiden om vlot te kunnen opstarten. Je buddy is iemand met ervaring binnen AFAS en zal je regelmatig contact mee hebben. Deze persoon zal je wegwijs maken binnen onze organisatie en kan je vragen beantwoorden. Hierin is het wel belangrijk dat je zelf initiatief neemt, de bal ligt in jouw kamp!


De rest van het team staat natuurlijk ook altijd voor je klaar wanneer je buddy niet beschikbaar is en je met een dringende vraag zit. 

 • Goodies en rondleiding 

Bij het ontvangst op je eerste werkdag krijg je een rugzak met hierin een aantal goodies. Ook krijg je dan je werk-laptop, om deze in te stellen brengen kan je contact opnemen met ICT. Je buddy zal je een rondleiding geven in het gebouw met een korte toelichting, zodat je direct wegwijs bent. Zo krijg je een beeld van het bedrijf en welke werkzaamheden er worden uitgevoerd. Hierna heb je tijd om te socializen met je nieuwe collega's en jezelf voor te stellen. Op je eerste dag kun je onder andere je 'voorstel-document' invullen op je nieuwe laptop. Zo kan iedereen je leren kennen en je welkom heten.   


Dress to impress


 • Dresscode

Binnen AFAS hanteren we de dresscode 'business casual'. Dit kan je natuurlijk redelijk breed opvatten, maar wat bedoelen wij hiermee? De bedoeling is dat je er representatief uitziet. We verstaan hieronder dat je er gewoon netjes uitziet en hiermee een goede indruk maakt als AFAS-medewerker naar de buitenwereld. Je hebt maar één kans voor een eerste goede indruk te maken! 

Check zeker onderstaande foto's om een indruk te krijgen wat voor wat voor kleding er gedragen wordt binnen het bedrijf om voor jezelf te bepalen hoe je gekleed zult gaan. Trek op je eerste werkdag iets aan waar je je zelfverzekerd in voelt en netjes mee over de vloer komt. 


 • Vrouw 

Hoe het moet 

Hoe het niet moet • Man 

Hoe het moet 

Hoe het niet moetVitaliteit

 • Liefde

De vitaliteit van werknemers wordt bij AFAS als erg belangrijk beschouwd! Bij AFAS is het motto: ' Steek heel veel liefde in je medewerkers, dan stoppen zij die liefde in de klant'. Het gevolg hiervan: een goed lopend bedrijf. Dus bij ons staan de medewerkers op de eerste plek. 

Hoe proberen wij onze liefde aan de medewerkers te tonen? Door aandacht te geven voor geest, werkomgeving en lichaam. 

 • Eten & Drinken

Dagelijks krijgen we van de verse bakker een levering overheerlijke gebakjes en brood. 'S middags eten we met iedereen die op kantoor is gezellig samen onze lunch. Hiervoor leggen we maandelijks een klein bedragje samen waar we onze inkopen mee doen. Tips


Iedereen is ooit begonnen bij AFAS, dus we snappen dat het spannend is om te starten. Daarom hebben we een aantal tips opgesteld:

 • Wees assertief. Durf vragen te stellen, wees nieuwsgierig en stap op collega's af, dit wordt gewaardeerd! 
 • Blijf zoveel mogelijk jezelf. Wij willen diversiteit onder werknemers binnen onze organisatie.
 • Wees niet te formeel, AFAS heeft namelijk een informele cultuur! Bij een mailtje kan je prima 'Hey ...' gebruiken als begroeting. 
 • Blijf kritisch op informatie die aan je wordt gegeven. Wees ook niet bang om je mening te geven! 
 • Kom op tijd! Niets zo vervelend dan te laat komen. 
 • Doe geen aannames, maar vraag het wanneer je iets niet begrijpt. 


AFAS Uitjes

 • Kantoordagen

Elke maand hebben wij op vrijdag onze Kantoordag waarbij iedereen al de medewerkers aanwezig zijn. Deze dag bestaat uit teammeetings en het delen van informatie, met een afsluitende borrel om de nieuwe maand positief in te zetten. De borrel is een perfecte manier om je nieuwe collega's te leren kennen. Vaak hoor je hier wat er in de organisatie speelt ook buiten je afdeling om. De ideale manier om de kantoordag af te sluiten met het creëren van verbinding en gezelligheid. 

 • AFAS Uitje 

Daarnaast wordt er door ons management jaarlijks in september een AFAS-uitje georganiseerd, voor alle medewerkers en hun partners. Hier moet je bij zijn!