CAO AcertaVoor klanten die gebruik maken van het sociaal secretariaat Acerta zijn er nu 14 nieuwe sjabloon looncomponenten beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig nieuwe looncomponenten kan maken gebaseerd op de sjablonen die voorhanden zijn.
Als je een looncomponent wil toevoegen, ga dan eerst na of deze nog niet bestaat. Als deze bestaat in de omgeving en de juiste waarde heeft dan hoef je deze alleen nog maar te activeren!
Nieuw in Profit 

Standaard sjabloon looncomponenten

Wij hebben verschillende basistypes looncomponenten voorzien zodat je makkelijker jouw type looncomponenten kan aanmaken. Voorheen had je enkel Acerta-LOM regels en Acerta-VER regels. Nu zijn er 14 nieuwe templates beschikbaar.

Let op: Het is niet meer mogelijk om de methode van het looncomponent te wijzigen. Je kopieert daarom best het looncomponent met de methode die je nodig hebt. Daarnaast kun je ook geen parameters invoeren, die niet in de methode gebruikt worden. Dit voorkomt fouten!

        


#Hoedan

In vier stappen ben je klaar, aan de hand van een voorbeeld beschrijven we je hoe je te werk moet gaan.

Je wilt het looncomponent maaltijdcheques aanmaken en je hebt van Acerta de volgende gegevens ontvangen: Code sociaal secretariaat 0591 en parameter bedrag. 1.


 Kopieer het juiste type sjabloon looncomponent  

Via HRM/Organisatie/CAO/Looncomponent heb je de lijst van looncomponenten en daar kies je het juiste sjabloon looncomponent. In dit voorbeeld zou je het sjabloon Acerta – Bedrag dan moeten nemen. Alle andere parameters staan goed indien je het juiste type looncomponent kiest, je moet hier dan ook niets meer aan veranderen.


2.

 Verander de Omschrijving


Dubbelklik op het looncomponent om de eigenschappen te openen. Op het tabblad Algemeen kan je de omschrijving wijzigen. In dit voorbeeld zou dat dan het volgende zijn; omschrijving (bv: 0591 – Maaltijdcheques). Met deze omschrijving kan je het looncomponent makkelijk terugvinden.


3.

Verander de code van het de looncomponent 


Op het tabblad Geavanceerd kan je onderin de code aanpassen volgens diegene die je van Acerta hebt ontvangen. 4.

Looncomponent activeren

Nu heb je het looncomponent aangemaakt en hoef je deze alleen nog te activeren.
Ga terug naar naar de beginweergave van looncomponenten. Selecteer het looncomponent dat je net hebt aangepast en klik actie 2. Looncomponenten activeren.