AFAS Pocket

Je administratie doen met AFAS op je eigen smartphone! Regel HR-zaken makkelijk: vraag verlof aan, meld je ziek of juist weer beter! Wil je een taak afhandelen of een dossieritem in CRM bekijken? Dat kan met de Pocket App! Zo regel je jouw administratie waar en wanneer je wilt. Ervaar de voordelen van een geïntegreerd ERP-pakket op broekzakformaat!

Alle voordelen:

 • Taken bekijken, met dossieritem-details.
 • Workflowacties en reacties.
 • Signalen bekijken en markeren als gelezen.
 • Alle contacten in CRM zien, opslaan in adresboek en dossier bekijken.
 • Declaraties insturen en foto inschieten van een bon.
 • Afstandsbediening voor reiskosten.
 • Uren boeken, inclusief dagstaat en weekstaat.
 • Accorderen van uren en zoeken naar project.
 • Verlof indienen, met vermelding verlofsaldo en verlofoverzicht.
 • Loonstroken en jaaropgaven bekijken.
 • Ziek- en beter melden. 
ga naar top

Are you ready for the launch?


Maak in 4 stappen AFAS Pocket beschikbaar! 

 1. Controleer de autorisatie voor het gebruik van AFAS Pocket

Voordat de gebruikers de app downloaden, is het belangrijk om de autorisatie te controleren. Daarnaast moet voor alle gebruikers het e-mailadres gevuld zijn in de autorisatietool. Let op! Deze app is niet beschikbaar voor de abonnementen Small Business en Accountancy Lite. 

Bekijk welke stappen je moet nemen voor de autorisatie >

 1. Richt AFAS Pocket in

Voordat je de Pocket App kunt gebruiken, moet je een aantal stappen inrichten. Dit kost je maximaal 10 minuten. 

Bekijk welke stappen je hiervoor moet nemen >

 1. Deblokkeer de AFAS Pocket

De nieuwe AFAS Pocket wordt actief als je deze deblokkeert en de laatste zaken inricht. 

Bekijk hoe je dit uitvoert >

 1. Verstrek omgevingssleutel van AFAS Pocket aan gebruikers

Communiceer de omgevingssleutel aan de gebruikers samen met de informatie op deze pagina.Bekijk ook deze bronnen

Bekijk ook deze bronnen


lees het blog


Veelgestelde vragenga naar top

Bekijk de video van de AFAS Openga naar top

Als medewerker AFAS Pocket gebruiken

Adviseren


 1. Download de app via de App Store of Google Play. 1. Vul je zakelijke mailadres of Profit-gebruikersnaam in.
 • Als je AFAS Online gebruikt, begint je gebruikersnaam met het deelnemernummer, bijvoorbeeld 12345.Keesz. 
 1. Vul de omgevingssleutel in. Deze krijg je van de beheerder van Profit in je organisatie.

 2. Klik op Aanmelden
 • Je krijgt een e-mailbericht met een eenmalige code. Als je geen bericht krijgt, neem je contact op met de beheerder in je organisatie. Het e-mailadres dat in de autorisatietool geregistreerd staat wordt hiervoor gebruikt. 
 1. Ga terug naar AFAS Pocket en meld je aan met de eenmalige code.

 2. Vul een pincode in waarmee je AFAS Pocket wilt beveiligen.

Veelgestelde vragen

1. Krijg je een onbekende melding bij het boeken van uren?

Controleer dan of er in Profit Windows een urensoort is aangemaakt met code '1'. Dit is een voorwaarde voor het boeken van uren via de AFAS Pocket app. Via Projecten / Project / Urensoort maak je een nieuwe code aan voor normale uren met code '1'. De app zal dan geen melding meer geven.

2. Waarom kan de gebruiker niet inloggen?

Gebruikers kunnen de app alleen gebruiken als zij een geldig contract hebben in HRM. Anders is het niet mogelijk om in te loggen.

3. Hoe kan het dat de tabbladen activering en instelling niet aanwezig zijn?

Dan heb je dit niet geautoriseerd. Ga hiervoor naar tabblad 'Autorisatie' in de autorisatietool: Algemeen / Beheer / AppConnector. 

4. Ik krijg de foutmelding: Geen instellingen voor kilometerdeclaratie, type verlof of Google Maps aanwezig. Wat nu?

Om de applicatie te gebruiken, moet je tenminste de instellingen voor kilometerdeclaratie en type verlof ingesteld hebben. Heb je dit niet dan kan je de externe sleutel niet genereren.
Om dit in te stellen moet je naar Algemeen / Beheer / app connector / AFAS Pocket 2 / Instellingen.

6. Naar welk e-mailadres gaat de e-mail met de activatiecode?

De e-mail met de activatiecode wordt gestuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan de gebruiker in de autorisatietool. Let op: Het kan soms even duren voordat de e-mail verstuurd is.
Krijg je de mail uiteindelijk niet, dan heb je verkeerde inloggegevens ingevuld.

7. Kan de app ook gebruikt worden op de Windows Phone?

Wij hebben ervoor gekozen deze niet te ondersteunen. De reden hiervoor is dat het aantal gebruikers van dit platform blijft afnemen. 

8. Wat moet ik doen als ik een foutmelding krijg?

Krijg je een foutmelding binnen de app? Ga naar de instellingen in de app en meld in het incident de Supportcode. Het is niet meer nodig de melding in het logboek te bekijken. Met deze code kan support jou direct verder helpen. 

ga naar top

Technische informatie over AFAS Pocket


AFAS Pocket is een eigen ontwikkeling van AFAS Software BV. Het is een ‘hybride app’, waarbij gebruik wordt gemaakt van Cordova, AngularJS en het Ionic Framework. De app communiceert alleen met de ‘AFAS Refinery REST API’ die als gateway functioneert. Pine ondersteunt nauwkeurig de ontwikkeling van de app, waarbij de nadruk ligt op security van de persoonsgebonden gegevens. Lees hier het verslag van Pine.

Authenticatie 

Toegang tot de AFAS Profit data verkrijg je alleen via een aan te vragen authenticatietoken. De geregistreerde gebruiker in Profit ontvangt via de e-mail     deze token. De authenticatietoken wordt opgeslagen in de iOS KeyChain van de iPhone of in de KeyStore van Android toestellen. De authenticatietoken is onbeperkt geldig. Na 3 mislukte inlogpogingen verwijderen we de instellingen   van het toestel en moet de gebruiker een nieuwe token aanvragen via de app.

We controleren bij het openen van de app of de medewerker een geldig contract heeft. Is het contract van de medewerker verlopen, dan heffen we automatisch   de toegang tot de app op. Bij het blokkeren van de gebruiker in Profit wordt daarmee ook automatisch de token voor de app ongeldig.

Data opslag

We slaan geen persoonlijke data op in de Pocket App, behalve als de gebruiker daar zelf voor kiest. Sluit je de app? Dan verwijderen we alle opgehaalde data binnen de app, of na 15 minuten (cache).

Gegevens

AFAS Pocket haalt alleen gegevens op die in AFAS Profit zijn geactiveerd. Dat zijn momenteel: taken, signalen, contacten (organisaties/personen) dossieritems, verlof, verzuim, declaraties, loonstroken en nacalculatieregels (uren boeken).Over alle gegevens is de filterautorisatie, die in Profit is ingericht, van toepassing.  Gebruikers zien alleen de gegevens waarvoor zij geautoriseerd zijn.

Verkeer

Al het dataverkeer tussen AFAS Pocket en de AFAS Refinery (Proxy) loopt via een beveiligde internetverbinding (HTTPS) met TLS1.2 encryptie protocol (zie onderstaande afbeelding).

ga naar top

Blog


Gerard NijboerDe nieuwe AFAS Pocket app geeft je altijd en overal het juiste inzicht

Of je nou thuis, op kantoor of onderweg bent, inzicht en grip op je persoonlijke administratie geeft je de mogelijkheid je werk zo goed mogelijk te doen. Met de volledig vernieuwde AFAS Pocket app voor Android en iOS heb je de kracht van een geïntegreerd ERP-systeem op broekzakformaat. 
Lees de blog > 

Auteur: Gerard Nijboer, Productmanager


ga naar top

Neem contact op!

AFAS Adviseur

Stel je vraag aan ons

Heb je hier meer vragen over, wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je hulp nodig bij het installeren van de pocket of andere toepassingen, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je met heel veel liefde verder.

ga naar top