Inlogmethode wijzigen AFAS Online

In 4 stappen aan de slag met AFAS Pocket!

 

1. Download AFAS Pocket | 2. Inloggen AFAS Online | 3. Inlogmethode wijzigen | 4. Scan de QR-code

1. Download AFAS Pocket

AFAS Pocket is gratis beschikbaar in de Apple Store en de Google Play Store.
Na het installeren van de app leg je jouw telefoon even weg.

 
 

2. Log op je computer in op AFAS Online

Om de inlogmethode te kunnen wijzigen, moet je eerst inloggen op afasonline.nl. Log in met je e-mailadres en wachtwoord en de bevestigingscode die je via SMS hebt ontvangen.

3. Wijzig de inlogmethode

Ga naar het tabblad Instellingen en klik op Beveiliging. Kies hier voor de optie Wijzigen naar AFAS Pocket.

4. Scan de QR-code

Pak je telefoon er weer bij en open AFAS Pocket. Tik op je scherm en scan de QR-code die op je computer wordt weergegeven. Als de code succesvol is gescand, wordt een groen vinkje zichtbaar op je telefoon. De koppeling is gelukt als je in AFAS Pocket een scherm ziet met een 6-cijferige code. Verwijder deze code niet. Je bent nu klaar! 

Heb je AFAS Pocket al geïnstalleerd? Open AFAS Pocket en klik op het schildje bovenaan. Mocht dit niet getoond worden ga dan naar Instellingen / Twee-factorauthenticatie. Druk op + om de code te scannen.

Let op: Als er op je telefoon een pop-up melding naar voren komt voor het gebruik van je camera, moet je hier eerst toestemming voor geven voordat je door kan.

Yes, je bent klaar!

De AFAS Pocket app is nu succesvol gekoppeld aan je account en kan voortaan gebruikt worden voor de twee-factorauthenticatie! Iedere keer als je wilt inloggen op InSite of Profit moet je via de AFAS Pocket app op je telefoon toestemming geven om in te loggen.

Geen SMS ontvangen? Log in via een collega!

Log eerst in met je e-mailadres en wachtwoord. In het scherm waar je normaal gesproken de bevestigingscode van je SMS invult, kies je nu voor de optie inloggen via collega. Je collega ontvangt via de e-mail een code waarmee je kunt inloggen. Jouw collega moet natuurlijk zelf wel kunnen inloggen bij AFAS om deze code te ontvangen. Wanneer deze collega geen toegang tot AFAS heeft, kan hij of zij ook geen code voor je ontvangen.

Vragen?

Neem contact op met de beheerder van AFAS binnen jouw organisatie.