Nieuw in Profit 14

Profit 14 wordt vanaf eind
december 2019 uitgeleverd.


Highlights

Functie nu als grondslag tarieven

Je kunt je nu zowel bij kostprijs- als bij verkooptarieven baseren op de functie van je medewerkers. In de Bouw wordt dit bijvoorbeeld veel gedaan. Daar gebruikte men tot nu toe een vrije Dimensie voor.


Teambeheer in InSite en OutSite

Het is nu als interne projectleider mogelijk om je eigen specifieke teams te beheren. Ook mogen, als dit op de projectgroep is toegestaan, teamleden zelf het team verlaten of (aangeven dat ze willen) deelnemen. Op de projectgroep is ingesteld bij welke teamrol dat mogelijk is. 

In de projectgroep kun je ook aangeven welke teamrollen beschikbaar zijn in de projecten die onder de projectgroep vallen.


Ook de externe projectleider kan aan zijn kant, OutSite, teamleden toevoegen en verwijderen voor zover het contacten betreft. Op deze manier hoeft de backoffice hier niet meer aan te pas te komen.

Let op:

  • Vanaf Profit 14 zullen alle projecten automatisch een specifiek team krijgen als je zelf geen team maar wel een intern of extern projectleider hebt ingesteld. Hierdoor kun je veel nieuwe specifieke teams krijgen met maar één rol, namelijk de projectleider. Je kunt het nieuwe specifieke team wel verwijderen, maar dan is ook bijvoorbeeld de intern projectleider verwijderd (en daarmee de zichtbaarheid van het project bij Mijn projecten in InSite). Dit geldt ook voor afgemelde projecten.
  • Na conversie is het voor Interne projectleiders automatisch mogelijk om teams te onderhouden in InSite.
    Ook voor Externe projectleiders is het mogelijk om teams in OutSite aan te passen. Tenslotte zijn de teamrol Teamlid en al je eigen rollen automatisch beschikbaar in OutSite. Als je dit niet wilt moet je dit zelf uitschakelen.


Locaties gebruiken in vaste activa

Je gebruikt de locaties van Cursusmanagement en Profit Agenda nu ook voor Vaste Activa. De aparte vrije tabel Locatie vast actief wordt hiervoor niet meer gebruikt. Je kunt per locatie bepalen of deze ook mag worden gebruikt in Profit Agenda en/of voor Cursusevenementen. 


Je kunt locaties onderhouden via Algemeen / Locaties / Locaties (deze functie stond voorheen onder Profit Agenda) en Financieel / Vaste activa / Locatie

Je kunt locaties importeren of muteren via import via Algemeen / Beheer / Import / Locatie.

Om de oude locaties (van activa) samen te voegen met de locaties van evenementen en de agenda, vindt een conversie plaats tijdens de overgang naar Profit 14.

Optimalisatie verwerken e-facturen

De functionaliteit van e-facturen voor het verwerken van je inkomende elektronische facturen is met een aantal mogelijkheden uitgebreid en geoptimaliseerd. 

O.a. kun je de referentie (PO-nummer of ordernummer) aanpassen of een afwijkende boekingsdatum opgeven van de e-factuur. Deze velden zijn vanaf nu opgenomen in de standaard boekingslay-out. Daarnaast kun je het veld Btw-plicht opnemen in de boekingslay-out, voor als je dit bij de e-factuur wilt kunnen wijzigen. Dit kan nodig zijn als je van een leverancier facturen krijgt die verschillende btw-plicht hebben, bijvoorbeeld btw-verlegd of btw-standaard.