Thuiswerken met AFAS

Hoe werk je ook vanuit thuis efficiënt met AFAS Online? En welke optimalisatiekansen kan je nemen nu veel bedrijven noodgedwongen stilliggen?


Het coronavirus raakt vrijwel iedere organisatie en individu in België. Ook bij AFAS nemen we passende maatregelen om de continuïteit van onze software te garanderen, maar ook voor de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers. Ook delen we al onze uitingen graag met je om je te helpen communiceren. Maar hoe zorg je ervoor dat je vanuit huis je werk met AFAS kunt blijven doen? En welke optimalisatiekansen, ook voor jezelf, kan je nemen nu veel bedrijfsprocessen noodgedwongen stilliggen?





Praktisch: inloggen op AFAS Online

Van de installatie van Citrix tot de meest voorkomende inlogproblemen


Je vindt hieronder een overzicht van handige links om ook vanaf je thuiswerkplek met AFAS te werken of in contact te komen met onze dienstverlening.

Houd er rekening mee dat jouw werkgever restricties kan hebben ingesteld wanneer je buiten de muren van jouw organisatie gebruik wilt maken van bedrijfsapplicaties. Neem hiervoor contact op met de IT-helpdesk, applicatiebeheer of de leidinggevende binnen jouw organisatie.


Optimalisatietips van AFAS

Waar kan je mee aan de slag?




Thuiswerktips

Goed gereedschap is het halve werk


1. Begin goed - richt je werkplek even écht goed in

Een middagje met de laptop aan de keukentafel is geen probleem, maar ruim twee weken wel. Neem daarom de tijd om ergens in huis een goede werkplek in te richten. Met een fatsoenlijke stoel, een fijn scherm, toetsenbord en headset. Dat haal je bij de gemiddelde winkel voor een goede prijs. En oh ja: ruim je werkplek goed op. Dat je niet tussen de stapels was of de pakken wc-papier aan de slag moet.

2. Maak een plan - dan weet je wanneer je tevreden bent

Met het thuiswerken vallen logische structuren weg. En voor je het weet begint het grote hangen achter je computer. Of het veel-te-hard-werken-zonder-stoppen. Maak dus een duidelijke planning: wat ga je doen, wat wil je klaar hebben, wanneer ben je tevreden? Houd in die planning vooral ook rekening met pauzes (haal regelmatig wat te drinken, eet aan de keukentafel, en haal daarna een frisse neus). Ook leuk voor in die planning: een momentje voor dingen die je altijd al had willen doen - of voor innovatie.

3. Overleg met collega's - doe elke dag een dagstart

Via bijvoorbeeld Microsoft Teams kun je heel gemakkelijk online overleggen, superhandig! Dan houden jij en je teamleden elkaar op de hoogte van wat er belangrijk is en hoe je elkaar kunt helpen. Wijs een chef dagstart aan. Iemand die de deelnemers uitnodigt, de agenda bewaakt en de lijn in het gesprek vasthoudt.

4. Voel de ruimte om te innoveren - en gebruik die

De aanleiding voor dit thuiswerken is flink beroerd. Tegelijkertijd biedt het ook kansen voor creativiteit en innovatie. Neem die dus ook. Check bijvoorbeeld eens goed hoe alle tools voor werken op afstand functioneren en wat er beter kan. Of kijk eens op welke manieren je nog meer met je klant of opdrachtgever kunt samenwerken. Doe je interessante ontdekkingen? Deel ze met je collega's. Dan worden we er allemaal beter van.

5. Haal nog meer wc-papier, bruine bonen - of gewoon wat je lekker vindt

Iemand vandaag nog naar de supermarkt geweest? Het is net kerst in het kwadraat in de supermarkt! Lange rijen, lege schappen. En kan een mens wel ooit genoeg wc-papier hebben? Zonder gekheid: haal wat je nodig hebt en voel je niet schuldig als je dat tijdens de werktijd doet. Net zo min als wanneer je tussen het werken door een was in de machine gooit. Geen probleem! Zorg goed voor jezelf. Dat is belangrijk nu.



Optimalisatietips voor jezelf

Heb je AFAS helemaal uitgespeeld? Denk ook aan jezelf!